zaterdag 17 december 2011

De reunie; Simone van der Vlugt

De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed Toch voelt Sabine zich enorm schuldig, misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine met Isabel mee naar huis was gefietst die bewuste dag

Sabine krijgt te maken met een burn-out. Na een paar maanden gaat ze weer halve dagen werken en merkt vervolgens dat de sfeer op haar werk enorm is veranderd. Tijdens haar middelbare schooltijd is ze heel erg gepest door Isabel. Isabel was ooit haar beste vriendin. Negen jaar geleden kwam Isabel plotseling te verdwijnen maar een groot onderzoek van de politie heeft niet geholpen de verdwijning op te lossen. Al deze herinneringen komen bij Sabine terug als zij de uitnodiging krijgt van een schoolreünie en langzaam maar zeker blijkt zij zich bepaalde dingen van vroeger weer te kunnen herinneren. Het blijkt dat haar burn-out onder andere te maken heeft gehad met onverwerkte emoties uit haar verleden en Sabine besluit in haar vrije tijd op onderzoek uit te gaan naar het verleden die zij diep weggestopt schijnt te hebben. De waarheid is hard, het verleden te pijnlijk om onder ogen te zien!

De reünie is een meeslepend, verrassend boek.
Het verhaal speelt zich af in deze tijd met een aantal flashbacks er tussen.
Het is een goed verhaal waarmee je als lezer af en toe op het verkeerde been wordt gezet, moeilijk weg te leggen. Heerlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nederlandse boeken  (468x60)