donderdag 26 april 2018

Bol.com onderdeel van nieuw nationaal Innovation Center for Artificial Intelligence (AI)

Onderstaande informatie is afkomstig van pers.bol.com.

Wetenschap en bedrijfsleven in Nederland gaan samenwerken in een nationaal initiatief op het gebied van kunstmatige artificiële intelligentie. Vandaag wordt het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) op het Amsterdam Science Park gelanceerd. Het eerste lab binnen ICAI is een samenwerking met Ahold Delhaize en daarmee ook bol.com.

In het gezamenlijke industrie-lab van ICAI en Ahold Delhaize, het AIRLab, zullen zeven promovendi onder andere onderzoek gaan doen naar maatschappelijk verantwoorde algoritmes voor het doen van aanbevelingen voor consumenten en naar transparante AI-technologie voor het managen van goederenstromen. De onderzoeken zullen plaatsvinden bij bol.com en Albert Heijn, merken van Ahold Delhaize. Daarnaast zal binnen het AIRLab breed ingezet worden op trajecten voor talentontwikkeling.

Voor bol.com betekent de samenwerking dat PhD studenten onderdeel worden van het bol.com data science team en samen zullen onderzoeken hoe we met behulp van AI de presentatie van miljoenen artikelen in de bol.com winkel nog slimmer kunnen vormgeven, sorteren en classificeren. Zo kunnen we onze klanten nog meer inspiratie bieden en hen beter helpen bij het maken van een goede keuze in ons brede assortiment. Daarnaast onderzoeken we samen met de studenten hoe AI een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van (ook spraak gestuurde) zoekopdrachten van consumenten.

 

Kijk voor details op https://pers.bol.com. Bij bol.com vind je onder andere boeken, cd's, games, speelgoed, elektronica, witgoed en computers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nederlandse boeken  (468x60)