donderdag 9 februari 2012

Het Huis Aan Het Plein

Eleanor verliet Ierland toen ze elf was. Na het overlijden van haar man keert ze terug naar Dublin, met haar moeders oude receptenboek in haar koffer.

Er is nog één laatste opdracht die Eleanor moet vervullen. De beroemde jonge actrice Megan hoeft het succes niet na te jagen, dat komt vanzelf. Tot een liefdesschandaal een abrupt einde maakt aan haar carrière. Nu zoekt Megan wanhopig naar een plek waar ze zich kan verstoppen. Rae is een toegewijde echtgenote en een trouwe vriendin. In haar gezellige tearoom is iedereen welkom en het is er altijd druk. Een tragisch geheim uit Raes verleden blijft niet langer verborgen.

Hoe kan zij haar man en zoon uitleggen welke keuzes ze in haar jonge jaren moest maken? De vrolijke Connie, onderwijzeres van beroep, loopt al tegen de veertig en heeft helaas nog nooit een man ontmoet die lijkt op de helden uit haar romans.

Vier Ierse vrouwen leren elkaar kennen als bewoners van Golden Square, een sfeervol plein in Dublin. Psychoanalytica Eleanor (83) is pas weduwe geworden en komt uit Amerika terug naar Ierland om te rouwen. Lerares Connie (40) is haar vrijgezellenbestaan meer dan zat. De beroemde actrice Megan (26) is op de vlucht voor de roddelpers, na haar affaire met een getrouwde collega. Rae (58) weet zich geen raad als haar dochter aangeeft naar haar op zoek te zijn, terwijl Rae's man en zoon niet eens weten dat ze op haar zestiende jaar een dochter kreeg die ze moest afstaan voor adoptie.

Het grootste deel van de hoofdstukken begint met een cursief gedrukt fragment uit een 'kookboek' van Eleanors moeder, dat vol staat met 'recepten voor het leven'. Een ontspannende roman, over zeer gevarieerde personages, die goed beschreven worden. De sfeer doet denken aan de boeken van Maeve Binchy. Elfde in het Nederlands vertaalde roman van de auteur.



Digitaal boek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nederlandse boeken  (468x60)